You are currently viewing Хранителната Непоносимост

Хранителната Непоносимост

Често хората смятат хранителната непоносимост за хранителна алергия, но истината е, че те са много различни като механизъм, симптоматика и лечение. Необходимо е да я разгледаме в отделна категория.Хранителните алергии са имунен отговор на алерген, който често се проявява бързо и може да провокира опасни реакции.  Хранителната непоносимост може да доведе до симптоми, подобни на тези на хранителна алергия, но да отнеме повече време да се проявят, като например чревни разстроиства.  По същество, непоносимост към определена храна е невъзможността за ефективно усвояване и насищане с хранителни вещества, което води до нарушаване на храносмилателната система и неприятни симптоми. Известно е, че някои дефицити на ензими, хронични инфекции на органи и вътреклетъчно запушване или увреждане, са свързани с определена хранителна непоносимост.

Чревните заболявания от хранителна непоносимост стават все по-разпространени в съвременното ни общество заради нашият начин на хранене. Храни с рафинирани съставки, като бяла захар, бяло брашно и палмово масло, създават нездравословна среда, в която тялото не може да работи качествено.  Например, слагаме некачествено гориво в колата си – тя все още може да работи, но липсва мощност и замърсява.
Тялото има същия принцип.  Симптоми на хранителна непоносимост включват: коремна болка, диария, подуване на корема, мудност, общо неразположение, образуване на газове и обриви по тялото .

Реакцията на непоносимост към дадена храна отнема време, и е много трудно да се определи причината с помощта на конвенционални средства за тестване.  Понякога хранителната непоносимост се маскира, докато не реагира с друго вещество.  За щастие, Bicom Optima 34 разполага с бърз и неинвазивен процес за диагностициране и лечение на източника на непоносимост към храна.  Електромагнитните честоти на много храни могат да се използват за изкуствено предизвикване на скритата непоносимост, а също и за тестване на реакцията на организма към хранителните вещества, записвайки информацията за дадените храни.  Освен това, откриването на причината за непоносимостта ще сложи начало на целенасочен план за лечение, който ще помогне на тялото да възстанови собствената си храносмилателна функционалност.